17 czerwca 2015

Klops z mąką kokosową



Składniki:


  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 3 jajka
  • 1 szklanka drobno posiekanej cebuli
  • 1/2 szklanki posiekanej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • szczypta tymianku i majeranku (jeśli damy za dużo majeranku do jakiejkolwiek potrawy to będzie zbyt gorzka)
  • 455 g zmielonej wołowiny
  • 450 g sosu pomidorowego

Wszystko wymieszaj + 1 szklankę sosu pomidorowego. Masę dodaj do foremki (moja ma 30 cm długości). Pozostały sos pomidorowy wlej na wierzch klopsa. Pieczemy około 1 godziny w 175 stopniach. 




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz