4 czerwca 2015

Muffinki na słono

Kolejna propozycja wykorzystania mąki kokosowej.

W poście o mące kokosowej pisałam, choć to nie jest wszystko, o jej właściwościach. Chciałabym zmienić wizerunek mąki kokosowej, która ma opinie trudnej w gotowaniu. Zapowiedziałam, że będą się pojawiać przepisy z wykorzystaniem produktów kokosowych i niech się tak dzieje :]

                           MUFFINKI KUKURYDZIANO - SEROWE                            

<PRZEPIS NA 6 MUFFINEK>

Składniki:
  • 3 jajka
  • 3 łyżki miękkiego masła lub oleju kokosowego
  • 3 łyżki mleczka kokosowego
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki stołowe mąki kokosowej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kaszy kukurydzianej (to nie to samo co mąka kukurydziana)
  • 3/4 szklanki startego żółtego sera cheddar


składniki

Zmiksuj: jajka, mleczko, masło, sól. Dodaj mąkę, kaszę, proszek do pieczenia. Na końcu dodaj ser. Ciasto nakładamy do foremek i pieczemy 15 minut 205 stopni. Czy to nie jest za proste? :] Do tego kabanos w rękę...pycha! :)

surowe ciasto




gotowe muffinki

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz