DIETA - TEGO UNIKAJ
- tofu, tempeh
- jogurt (z mleka koziego, owczego, krowiego) i wszystkie jogurty słodzone
- komercyjnie przygotowane sosy sałatkowe, sosy i pasty do smarowania, margaryna, majonez, oleje (rzepakowy, kukurydziany, z pestek winogron, z orzeszków ziemnych, sojowy), ketchup (słodzony), sos sojowy, tamari, ocet (wszystkie oprócz jabłkowego), wszystkie produkty solone lub słodzone
- groch, soczewica, fasola, soja
- pistacje. orzechy nerkowca, orzeszki ziemne
- grzyby za wyjątkiem: Ganoderma lucidum (reishi), Grifola frondosa (maitake), Lentinula edodes (shiitake), Trametes versicolor (Yun Zhi)
- kukurydza, produkty fermentowane (kimchi, ogórki kiszone), marchew, buraki, ziemniaki
- owoce (dozwolone są: maliny, truskawki, jeżyny, jagody), owoce suszone
- produkty kukurydziane, białe pieczywo, słodzone zboża, wieloziarniste zboża, słodzone wypieki, pieczywo drożdżowe itp.
- alkohol, kofeina, kawa, napoje energetyczne, napoje gazowane, herbatę (zieloną i czarną), soki owocowe
Jeśli nie wiesz czy możesz zjeść dany produkt, skorzystaj z tabeli indeksu glikemicznego - unikaj produktów z wysokim indeksem glikemicznym.
PREPARATY DODATKOWE
- olejek: goździkowy, herbaciany, z oregano
- wyciąg z pestek grejpfruta
- Gymnema sylvestre
- selen, cynk, witamina C
- warto też sprawdzić poziom witaminy B3
PROTOKÓŁ
LECZENIA GRZYBICY OGÓLNOUSTROJOWEJ
WG BUHNER’A
WG BUHNER’A
- FORMUŁA 1: nalewka z Sida lub Alchornea
-
- FORMUŁA 3: równe części nalewek (Chilopsis linearis + Chaparro amargosa)