24 stycznia 2018

3 smarowidła do chleba zamiast masła i majonezu


PASTA TWAROGOWA
(baza, którą podziel na 3 części)
  • 2 opakowania (300 g) sera koziego twarogowego (odlej z niego serwatkę) -> można go zamienić na zwykły ser krowi
  • sól
  • biały mielony pieprz
  • 1 posiekany ząbek czosnku

PASTA nr 1

  • 1 część pasty bazowej
  • 100 g suszonych pomidorów, pokrojonych w drobną kosteczkę (bez zalewy)
  • niewielka garść ziaren słonecznika
  • posiekana natka pietruszki

PASTA nr 2
  • 1 część pasty bazowej
  • 1 seler korzeniowy, obrany i pokrojony w cienkie paseczki
  • garść ziaren słonecznika
  • posiekana natka pietruszki
  • biały pieprz

PASTA nr 3
  • część pasty bazowej
  • 1 pokrojona czerwona papryka bez skórki (upieczona w piekarniku)
  • posiekana natka pietruszki
  • garść posiekanej rukoli

[K. Okrasa] Smacznego!






1 komentarz:

  1. Ja lubię robić sobie smarowidło z awokado i czosnku. :)

    OdpowiedzUsuń