PASTA TWAROGOWA
(baza, którą podziel na 3 części)
- 2 opakowania (300 g) sera koziego twarogowego (odlej z niego serwatkę) -> można go zamienić na zwykły ser krowi
- sól
- biały mielony pieprz
- 1 posiekany ząbek czosnku
PASTA nr 1
- 1 część pasty bazowej
- 100 g suszonych pomidorów, pokrojonych w drobną kosteczkę (bez zalewy)
- niewielka garść ziaren słonecznika
- posiekana natka pietruszki
PASTA nr 2
- 1 część pasty bazowej
- 1 seler korzeniowy, obrany i pokrojony w cienkie paseczki
- garść ziaren słonecznika
- posiekana natka pietruszki
- biały pieprz
PASTA nr 3
- część pasty bazowej
- 1 pokrojona czerwona papryka bez skórki (upieczona w piekarniku)
- posiekana natka pietruszki
- garść posiekanej rukoli
[K. Okrasa] Smacznego!