Przepis mojej koleżanki:
- 1 awokado (dojrzałe awokado to takie, które w dotyku jest lekko miękkie, a po obraniu ze skórki bez wysiłku rozgniata się je widelcem)
- 1 łyżka miodu
- 3 łyżki KAROBU (jak nie macie karobu to zwykłe kakao)
Awokado blenderujemy (ja rozgniotłam widelcem) i dodajemy resztę składników. Mieszamy i gotowe.
Smakuje identycznie jak nutella i teraz możecie bez wyrzutów sumienia się nią objadać :) Awokado nie ma tłuszczu, karob ma niski indeks glikemiczny, a miód to wiadomo.
U mnie szybko schodzi, na zdjęciu już resztka :)
Croissant z "nutellą"
- płat ciasta francuskiego (no chyba, że umiecie sami zrobić - ja nie umiem więc kupiłam gotowca :)
- nasz krem czekoladowy z awokado
Ciasta nie wałkujemy tylko kroimy od razu na trójkąty, nadziewamy i zawijamy. Pieczemy 20 minut w 165 stopniach.
Smacznego!